Foto-expositie

Van 26 oktober tot en met 3 november was in de Paterskerk in Weert de foto-expositie ter ere van het 150-jarig bestaan van het ziekenhuis te zien. Zo’n 80 foto’s lieten zien hoe de zorg in ons ziekenhuis de afgelopen decennia is veranderd.

Foto’s van onder meer het ziekenhuisgebouw door de jaren heen, de klasse-afdeling en de Zusters van de Liefde kwamen voorbij. Maar ook foto’s van de medische apparatuur van vroeger en van de interne opleiding tot verpleegkundige waren te zien. Daarnaast konden bezoekers een tijdlijn volgen om te zien welke ontwikkelingen door de jaren heen hebben plaatsgevonden in ons ziekenhuis. Ook was er een aparte ruimte ingericht, de donkere kamer, waar anekdotes werden getoond van (oud) medewerkers over kleine medische missers die tegenwoordig ondenkbaar zijn of grapjes die medewerkers onderling uithaalden.

De expositie heeft 1313 bezoekers getrokken, waaronder ook veel collega’s en oud-collega’s. Voor velen was dit ook een mooi moment om samen herinneringen en verhalen aan het ziekenhuis van vroeger op te halen.