1977 tot heden: afdeling EEG/KNF/klinische neurofysiologie door de jaren heen

Categorie:

Beschrijving

Ingestuurd door: Nelly Bruekers-Reemers

Afdeling EEG/KNF/klinische neurofysiologie

Door de jaren heen veranderde er veel. In de meer dan 40 jaar dat ik werkzaam ben op de afdeling EEG, zoals het in het begin genoemd werd naar afdeling KNF of klinische neurofysiologie.

In het begin hadden we een bakbeest van een EEG-toestel met schijven waarmee je handmatig de gewilde afleidingen kon maken. Het signaal werd door spuiters op papier geschreven. Daarna hadden we apparaten waarbij de “spuiters”vervangen waren door ca. 18 pennen die het signaal schreven.

In 2000 krgen we de eerste computers, geen papier meer, geen inktrollen die elke dag schoongemaakt moesten worden en het apparaat was veel mobieler geworden. Een aantal jaren werden deze weer vervangen door een groter en plat beeldscherm en een gewone computer.

Het EEG werd steeds minder belangrijk na de komst van de CT scan; andere onderzoeken zoals het EMG(spier-/zenuwonderzoek) en ENG (evenwichtsonderzoek) namen in aantallen toe.

Halverwege de jaren 70 bestond het personeel van onze afdeling uit een secretaresse, twee gediplomeerde laboranten en twee leerlingen; op de poli neurologie werkten twee neurologen(dr. Schaap en dr. Wuisman(later dr. Berns) en twee psychiaters(dr.Dutmer en dr. Duinkerke)

Anno 2019 werken er vijf neurologen en zijn we op onze afdeling nog maar met twee laboranten.

Extra informatie

tijdsperiode

1970 – 1980

Praat mee