2012: muurschildering

Categorie:

Beschrijving

Ingestuurd door: Carla Wilms Janssen

Speciaal voor patiënten met kanker die in SJG Weert hun chemokuur ondergaan werd in 2012 de blinde zijgevel van het nieuwe OK-gebouw omgetoverd tot een kleurrijk landschap. Het was de wens van John Ramakers. John had de wens vaker uitgesproken, starend door het raam tijdens zijn chemotherapie. “Die muur, daar zouden ze iets vrolijks op moeten schilderen.” Dit werd mogelijk gemaakt door een bijzondere gift.
Cursisten van het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (Rick) hebben de reusachtige schildering gemaakt op de zijgevel van het nieuwe operatiecomplex.
‘Het landschap met wandelaars’, een rustgevend tafereel met op de voorgrond een knielende man die een opengebroken bospad repareert. “John was stratenmaker. En hij hield van de natuur. Hij ging graag samen met zijn echtgenote wandelen en fietsen. Daarnaast symboliseert de muurschildering ook het levenspad dat opgebroken is”. Een diepere betekenis waarin veel patiënten met kanker zich ongetwijfeld zullen herkennen.
Nog dagelijks biedt de schildering een mooi lichtpuntje voor alle patiënten met kanker die vanuit de derde etage van het ziekenhuis naar buiten kijken.

Extra informatie

tijdsperiode

2010 – 2020

Praat mee