1980: Inbreker opgepakt

Categorie:

Beschrijving

Nachtdienst op afdeling 2 Zuid, afdeling Interne Geneeskunde. Op 2 Noord zat mijn collega in de nacht. Zoals altijd lag de afdeling vol en ik was bij een patiënt op de kamer bezig. Ik moest even wachten en keek naar buiten. Ik zag iets vreemds op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. Er slopen een drietal mensen rond de auto’s. Ze probeerden in te breken.

Ik riep mijn collega van Noord. We moesten de politie bellen zeiden we. De portier gebeld en die schakelde de politie in. Gelukkig kwamen ze snel, maar het drietal rende natuurlijk weg. Ik zag dat één van hen iets onder z’n trui verborg. Eentje kregen ze te pakken.

De politie vroeg of wij ’s morgens aangifte kwamen doen van hetgeen we gezien hadden. En zo gingen mijn collega en ik ’s morgens vroeg naar het politiebureau. ‘O’, zei de agent, ‘is die …opgepakt. Dat is een bekende van ons, daar zaten we allang achteraan. Op heterdaad betrapt met een autoradio onder de trui.’

’S avonds weer aan het werk. Nachtdienst, de afdeling lag overvol en de dokterskamer (tussen N+2 in) was ook al bezet door een patiënt die opgenomen was vanuit de politiecel. De man die wij hadden laten oppakken, lag nu bij mij op de afdeling… Jeetje, wat nu? Op de gang spraken een paar patiënten mij al aan: ‘en zustertje, boeven gevangen vannacht?’

‘Collega, help! Die man van vannacht ligt bij mij op de afdeling. Dat vind ik maar niks. Stel dat hij hoort dat ik ervoor heb gezorgd dat hij is opgepakt.’ De hoofdwacht gebeld, zij had voor dat moment geen oplossing, maar nam het gelukkig wel serieus.

Gelukkig sliep de arrestant de hele nacht door en heeft hij niet gehoord van het rumoer op de afdeling.
Tegen de avond ging thuis de telefoon. De arts belde om te zeggen dat de arrestant was overgeplaatst naar een andere afdeling. Zo kon ik die avond weer met een gerust hart gaan werken.

Extra informatie

tijdsperiode

1980 – 1990

Praat mee