1900: De Gasthuiskapel

Categorie:

Beschrijving

Ingestuurd door: Louis Mathijsen

Mijn grootvader was destijds Regent van het oude Sint Jans Gasthuis en zodoende hebben we nog wat details kunnen redden van de slopershamer. De slopers gingen er toentertijd zo lomp mee om doen, dat we grote haast moesten maken en nog enkele details hebben kunnen bewaren van het Sint Jans Gasthuis uit de Beekstraat.

De Gasthuissteeg gaf entree tot de oude Gasthuiskapel. Hier waren Neogotische bovenlichten boven de entree te zien. Hier is toen een mooie tekening van gemaakt. Ook zijn gebrandschilderde details gered afkomstig uit het hoogkoor van de gasthuiskapel. Dit beeldde een kerstscène uit met de gebruikelijke figuren. Een viertal gezichten is hieruit gered en in onze familie bewaard gebleven. Dat zijn twee herders, de Gloria engel centraal in het midden en het gezicht van Maria.

Extra informatie

tijdsperiode

1900 – 1910

Praat mee


Willeke Anneese
26 augustus 2019

Beste Louis, heb je mogelijk foto’s gemaakt van het interieur van het St. Jans Gasthuis in de Beekstraat? Ik ben op zoek naar foto’s van het weeshuis. Mijn schoonmoeder woonde als wees in de Beekstraat bij de nonnen. De ingang was aan de Hegstraat.

Willeke Anneese
10 september 2019

Beste Louis, je hebt nog geen reactie gegeven. Beslist jammer. Je grootvader, de regent kende het vroegere Liefdehuis en haar inrichting. Naast foto’s , interesse in verhalen van het vroegere SGJ. Hoor graag!!! Mvg Willeke Anneese

Willeke Anneese
12 september 2019

Graag contact met Louis Mathijsen. Mijn tel. 0402568048. Mw Anneese