2019: 150-jarig jubileum

door 20 januari 2019 maart 19th, 2019 Tijdlijn

Dit jaar bestaat SJG Weert officieel 150 jaar. De naam van het ziekenhuis is veranderd van St. Jans Gasthuis naar SJG Weert, maar in de kern is de missie onveranderd gebleven.

“Als je de moderne technologie en alle maatschappelijke veranderingen wegdenkt, blijven er mensen over. Professionele ziekenhuismedewerkers die zich inzetten voor hun zieke medemens. Dichtbij, betrokken en met veel persoonlijke aandacht. De zusters noemden het naastenliefde. Tegenwoordig betekent het dat je goed bent voor elkaar en je patiënten helpt zoals je zelf geholpen zou willen worden. Je wordt opgeleid tot arts of verpleegkundige, maar bepalend is de manier hoe je persoonlijk invulling geeft aan je professie. Dat vormt het DNA van dit ziekenhuis, daarmee maken wij het verschil.”

Uit het feit dat SJG Weert de laatste jaren steevast tot de meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen van ons land behoort, blijkt dat de stem van de zusters van Liefde nog steeds doorklinkt aan de Vogelsbleek.

Stuur uw eigen herinnering in
Terug