1931: Bouw aan de Hofakkersteeg

door 24 februari 1900 maart 31st, 2019 Tijdlijn

In december 1921 werd bekend dat men wilde overgaan tot de bouw van een modern en goed uitgerust ziekenhuis voor Weert en omgeving. Het plan om het bestaande ziekenhuis om te bouwen viel in duigen omdat er geen geld was. Men hield het voorlopig op de inrichting van een nieuwe operatiezaal. Door de groei van de bevolking en de daaruit voortkomende behoefte aan meer ruimte voor de zieken, werd er 8 jaar later alsnog begonnen met de bouw van een nieuw ziekenhuis op een terrein aan de Hofakkersteeg, de huidige Boerhaavestraat. Nauwelijks twee jaar later werd op 12 april 1931 de nieuwbouw ingezegend. De bouwkosten bedroegen 400.000 gulden voor een capaciteit van ongeveer veertig ziekenbedden en een relatief groot aantal pensionplaatsen.

Stuur uw eigen herinnering in
Terug